Snažte sa byť úplne v poriadku

Vždy som chcela mať oči ako bábika. Bol to jeden z mojich veľkých snov, o ktorých som si myslela, že sa mi nikdy nesplní. Mala som malé oči a krátke mihalnice. Aby toho nebolo málo, boli ešte k tomu všetkému aj svetlé, takže som bola ešte viac nešťastná. Vedela som, že s tým musím niečo robiť. Ale keď som bola v puberte, nezvládala som nič iné, iba som sa ľutovala.

oko

To predsa robia všetky deti, ktoré chcú, aby ich niekto utešil. Neskôr som však pochopila, že je to naozaj veľká chyba a mali by sme to robiť inak. Práve, že by sme mali robiť všetko preto, aby sme veci dokázali zmeniť. Ale kto vám to už len povie, keď máte trinásť rokov? Keď som už bola dospelá a začala som sa viac zaujímať o maľovanie a podobné veci, bolo mi jasné, že s tým môžem niečo urobiť. Nie som predsa úplne mimo, aby som niektoré veci nevedela, takže prvé, čo som chcela vyskúšať boli 3d mihalnice. Bála som sa, že to na moje malé oko naozaj nebude sedieť, ale obávala som sa zbytočne. Práve naopak. Naozaj som bola prekvapená z toho, že to vyzeralo viac, než len dobre. Moje oči boli úžasné.

oči

Zrazu som mala pohľad hodný kráľovnej a to bolo niečo, po čom som túžila veľmi dlho. Bola som teda šťastná, že môžem niečo urobiť pre seba a aj pre svoje oči. Už som viac nechcela byť deprimovaná len preto, lebo nemám pohľad ako bábika. A bola som rozhodnutá, že to skutočne nikdy nedopustím. Takže už viem, že nemusím vôbec nič ľutovať. A ani nebudem. Prečo by som vôbec mala? Je mi jasné, že toto je niečo, čo mi pomohlo a že nájdem aj kopu ďalších vecí, ktoré mi skutočne pomôžu. Takže, čo ďalej? Som rada, že všetko je presne tak, ako to má byť. A to je to najlepšie, čo sa mi mohlo stať. Teším sa, že mám konečne oči také, aké som ich vždy chcela mať. A verte tomu, že aj keď niečo chcete vy, môžete to dosiahnuť, záleží len na vašom prístupe.

Previous post Správny čas na pitie vody – úspech zdravia
Next post Chyby, ktoré robia ľudia so svojimi financiami po tridsiatke